Backbone

backbone

Backbone

NG-BLU Networks maakt gebruik van eigen dubbel uitgevoerde glasvezelkabels tussen diverse (lokale) datacenters en vier zogenoemde ‘interconnect’ datacenters. Hiermee is NG-BLU Networks in staat haar diensten op alle (regionale) datacenters, en tegelijkertijd Vlan diensten, te leveren.

NG-BLU Networks heeft de beschikking over multiple Gig Internet Uplinks op de verschillende datacenters, die voldoende geografisch gescheiden zijn. Zo kunnen er extreem hoge internetbeschikbaarheidsdiensten worden geleverd.

Het eventueel uitvallen van een glasvezelverbinding of zelfs een volledige internetverbinding brengt de dienstverlening niet in gevaar. De internet backbone heeft een capaciteit van multiple-gigs aan bandbreedte om de snelle groei van het internetverkeer te kunnen faciliteren. Dit maakt het betrouwbaar aanbieden van regionale Clouddiensten mogelijk.

De lokale infrastructuur wordt van diverse infrastructuurleveranciers afgenomen en, vanuit redundancy overwegingen, afgeleverd op de verschillende datacenters. Hierdoor heeft NG-BLU Networks altijd de beschikking over de optimale infrastructuuroplossing.

NG-BLU Networks integreert deze vormen van infrastructuur tot hoogwaardige internet- en /of IP-VPN oplossingen. Onze infrastructuur-onafhankelijkheid biedt daarnaast de perfecte mogelijkheid om klanten redundant aan te sluiten. De twee vormen van infrastructuur vormen elkaars back-up. Dit is ideaal om klanten ‘van gebruiker tot server’ met een extreem hoge beschikbaarheid te kunnen aansluiten.