MPLS IP-VPN

Met de IP-VPN diensten van NG-BLU Networks

verbindt u vestigingen en thuiswerkers

Het datatransport vindt niet plaats over het openbare internet, maar over een besloten IP-netwerk.

MPLS IPVPN

Een veelgebruikte manier om vestigingen en thuiswerkers veilig onderling te verbinden, is het realiseren van een (MPLS) IP Virtual Private Network (IP-VPN). Het voordeel hierbij is dat in een MPLS IP-VPN het datatransport niet plaats vindt over het openbare Internet, maar over een besloten IP-netwerk dat wordt geëxploiteerd door één provider. Er is dan 'end-to-end' beheer over alle componenten van het netwerk en worden alle leveranciers en vormen van infrastructuur geïntegreerd in deze oplossing.

Daardoor vormt een dergelijk MPLS IP-VPN netwerk de ideale drager voor het (gelijktijdig) transport van meerdere applicaties, denk aan RDS-, Citrix-, print-, alarmeringssystemen, oproepsystemen, IP telefonie- en bijvoorbeeld videoverkeer.

De decentrale locaties staan niet rechtstreeks in verbinding met het Internet. De ontsluiting naar Internet vindt plaats via één centrale, beveiligde firewall en internetkoppeling. Voordeel hiervan is dat de beveiliging direct van toepassing is op alle locaties in het IP-VPN en het beheer veel makkelijker wordt.

MPLS IPVPN van NG-BLU Networks

NG-BLU Networks is dé specialist in het bouwen en leveren van MPLS IPVPN omgevingen. Doordat onze backbone volledig bestaat uit Cisco apparatuur zijn we in staat de meest robuuste MPLS IPVPN omgevingen te realiseren. We stellen extreem hoge eisen aan beschikbaarheid en veiligheid, dit wordt onderstreept door onze ISO- en NEN certificeringen.

Onze MPLS IPVPN omgevingen bieden veel mogelijkheden. Naast het veilig koppelen van locaties, kan het netwerk worden voorzien van Quality of Service (QoS), waarmee kan worden gerealiseerd dat bandbreedte wordt toegewezen of dat bepaalde applicaties voorrang boven andere krijgen. Hierdoor kan meer performance gerealiseerd worden met minder bandbreedte en kosten.

Ook kan het netwerk worden voorzien van een centrale redundante uitbraak naar het Publieke Internet via een redundante Cloud Firewall. Alle vestigingen maken dan gebruik van één beveiligingsomgeving waardoor controle wordt gerealiseerd over de security van de organisatie, immers al het verkeer kan alleen dáár het Internet benaderen. Ook het beheer wordt veel eenvoudiger.


U kunt ervoor kiezen volledig ontzorgd te worden inclusief het (proactieve)beheer en vervanging van routers op klant locatie. Tot slot wordt u voorzien van uitgebreide monitoring en rapportages tools, waarmee we samen zorgen dat de dienst gedurende de samenwerking uw organisatie optimaal ondersteunt en blijft ondersteunen.


Voordelen NG-BLU MPLS IPVPN

Alle Netwerken, Veiligheid, beschikbaarheid & hoge performance

NG-BLU Networks levert haar MPLS IPVPN diensten over de belangrijkste infrastructuurleveranciers en vormen. Zowel in Nederland als het buitenland. Dit betekent dat u op iedere plek de beschikking heeft over de beste MPLS IPVPN oplossing.

Binnen het MPLS IPVPN is de transport van uw bedrijfsgegevens veilig en niet te 'hacken'.

Ook wordt een betere performance (Latency) geleverd dan transport over het Publieke Internet doordat de routes altijd dezelfde zijn en kort. Voeg daar Quality of Service aan toe en het ideale transportplatform is gecreëerd.

Uw MPLS IPVPN dienst moet altijd werken. Dat lijkt simpel maar is het niet. Om dat te realiseren maken we gebruik van een eigen MPLS IPVPN backbone met op alle niveau's meervoudig uitgevoerde apparatuur, datacenters, glasvezelringen en routes én dat wordt 24x7 bewaakt. Eventuele storingen hebben daardoor geen of nauwelijks invloed op de door u afgenomen dienst.

De kans is klein dat onze MPLS IPVPN verbindingen uitvallen. Maar mocht dit toch gebeuren kan dat zeer vervelend zijn. Daarom hebben we diverse automatische (BGP) backup oplossingen ontwikkeld zodat uw MPLS IPVPN dienst blijft werken als een verbinding mocht uitvallen. Afhankelijk van de backup behoefte kunt u kiezen uit 4/5G, xDSL, Radio, Coax tot Glasvezel backup infrastructuur.

Aanvullend is het mogelijk om de backup verbinding actief in te zetten (load balanced) zodat de maximale beschikbare bandbreedte wordt benut.

Transparantie door continu inzicht in performance en configuraties

Een standaard onderdeel van de MPLS IPVPN dienst is een uitgebreide monitoring tool waarmee continu zichtbaar is wat de performance van het netwerk is (bandbreedte, vertraging, beschikbaarheid, etc.), welke applicaties worden gebruikt (netflow) én de configuraties inclusief eventuele changes van de apparatuur. Totale transparantie!

Veilige koppelingen met Cloud partijen (Microsoft, Amazone, etc)

Het MPLS IPVPN is eenvoudig uit te breiden met rechtstreekse en veilige private koppelingen met 'Cloud partijen' als bijvoorbeeld Microsoft, Amazone, Google. Maar ook nationale 'Cloud partijen'.

Security makkelijker te organiseren en beheren

Als uw organisatie meerdere locaties heeft dan hoeft u met MPLS IPVPN omgevingen geen lokale firewalls meer te gebruiken én de veiligheid naar het Internet kan op één centrale plek worden geregeld. Dit zorgt ervoor dat het security beleid makkelijker kan worden uitgevoerd en kosten verlaagd.

Voorkomen van DDoS risico's

Binnen een MPLS IPVPN wordt geen gebruik gemaakt van Internet verbindingen, maar private verbindingen en private IP adressen, daarom is het niet mogelijk dat uw MPLS IPVPN netwerk door DDoS aanval wordt 'geraakt', wel een veilige gedachte. Uiteraard is er toegang tot het Internet nodig, ook die kan worden beveiligd met de Firewalling- en Anti DDoS dienstverlening van NGBLU.

Hoge mate van flexibiliteit

Organisaties met een groot aantal locaties hebben vaak te maken met verhuizen, uitbreiden en krimpen. De MPLS IPVPN dienst is met een hoge mate van flexibiliteit daar op voorbereid.

Zorgeloze oplossing

De dienst wordt volledig beheerd geleverd tot en met het plaatsen, beheren en vervangen van de klantapparatuur. NG-BLU zorgt 24x7 pro-actief voor uw omgeving, mocht er iets aan de hand zijn dan detecteren we dat door onze monitoring in een vroegtijdig stadium en lossen het op.

Eenvoudige migratie naar SDWAN

Onze MPLS IPVPN diensten kunnen altijd en zelfs binnen de contractperiode eenvoudig en tegen beperkte kosten worden omgezet naar onze SDWAN diensten. Dit maakt de dienst wel zo toekomst vast!

NG-BLU MPLS IPVN en Partners

Direct inzicht in beschikbaarheid en prijzen: Webportaal 'Infraorders'

Onze partners krijgen de beschikking over ons webportaal 'Infraorders'. Dit webportaal geeft u inzicht in onder andere de beschikbaarheid en de prijzen van de Internetdiensten. Na bestelling wordt u via deze omgeving op de hoogte gehouden van de voortgang en eventuele service tickets.

Monitoring inclusief: Altijd inzicht in Performance

Om de samenwerking nog beter op elkaar af te stemmen, leveren wij onze intelligente monitoring dienstverlening aan al onze ICT Partners.

In deze monitoring omgeving is de performance, beschikbaarheid en configuratie van de afgenomen diensten real-time en historisch zichtbaar.

Op verzoek kunnen zelfs complete NOC omgevingen worden ingericht en klantviews worden geleverd.

Een unieke bouwsteen voor uw Managed Services!

Samenwerking met uw serviceorganisatie: Pro-actieve alerting

Kiest u voor managed routers van NG-BLU Networks dan worden de routers niet alleen beheerd en vervangen, maar ontvangt u ook eventuele alerts in de vorm van tickets.

U wordt bijvoorbeeld direct en automatisch op de hoogte gehouden als een verbinding down is, er veel bandbreedte gebruikt wordt of er sprake is van te hoge packetloss.

Hiermee kunt u uw klant snel informeren en uw serviceniveau verder verhogen.

(Managed) Routers

Onze MPLS IPVPN diensten zijn altijd aan te vullen met Managed Routers (CPE). Indien gewenst plaatsen, beheren, vervangen we de router apparatuur bij defect conform SLA én zorgen we voor de optimale firmware versies. We werken alleen met de beste apparatuur en leveranciers: Cisco en Fortinet. Met deze dienst kunt u zich richten op uw core business.

(Managed) Cloud Firewalls

De NG-BLU MPLS IPVPN diensten zijn ook leverbaar met (Cloud) Firewalls. Deze zogenaamde Cloud of virtuele Firewalls worden niet meer op locatie van de klant geplaatst, maar bevinden zich in de 'Cloud'. U kunt bepalen of u zelf het beheer wenst te doen of dat wij dat voor u doen.

Eigen MPLS IPVPN 'wolk' voor iedere partner

Iedere NG-BLU partner krijgt bij aanvang van de samenwerking een eigen MPLS IPVPN 'wolk'. Hiermee kan een partner bijvoorbeeld haar klanten veilig toegang geven tot de Cloud omgeving van de Partner.

Koppelingen met vele Cloud & VoIP leveranciers

De MPLS IPVPN dienst is met een groot aantal Cloud leveranciers veilig te koppelen, zoals bijvoorbeeld Microsoft ExpressRoute (Azure), Amazone (AWS), Google maar ook vele andere partijen.

Wilt u uw klant gebruik laten maken van een private koppeling met een VoIP platform van derden, dan is de kans groot dat wij die koppeling al hebben!

Ook uw Clouddienstverlening kan rechtstreeks worden gekoppeld aan onze backbone en MPLS IPVPN diensten. Hiermee wordt het mogelijk niet alleen uw klanten de dienst te leveren, maar ook aan onze andere partners en klanten.

Samen bouwen naar een mooie toekomst

Ontdek hoe NG-BLU Networks en onze partners een goede relatie hebben opgebouwd.