IP-VPN

Mobiele IP-VPN Diensten

IP-VPN Diensten

Een veelgebruikte manier om vestigingen en thuiswerkers te verbinden is het realiseren van een IP-VPN. Wij hebben end-to-end beheer over alle componenten van het netwerk en kunnen alle vormen van infrastructuur integreren in deze oplossing.

Een veelgebruikte manier om vestigingen en thuiswerkers te verbinden is het realiseren van een (MPLS) IP Virtual Private Network (IP-VPN).
Een groot voordeel hierbij is: in een (MPLS) IP-VPN vindt het datatransport niet plaats over het openbare internet, maar over een besloten IP-netwerk dat wordt geëxploiteerd door één provider. Wij hebben end-to-end beheer over alle componenten van het netwerk en kunnen alle vormen van infrastructuur integreren in deze oplossing.

Daardoor vormt een dergelijk IP-VPN netwerk de ideale drager voor het (gelijktijdig) transport van meerdere applicaties (denk aan Citrix-, print-, alarmeringssystemen, oproepsystemen, IP telefonie- en bijvoorbeeld videoverkeer). Door de infrastructuur-onafhankelijkheid kunnen alle locaties op de optimale manier worden ontsloten; met optie wel of niet redundant uitgevoerd.

U heeft de beschikking over een eigen privé-netwerk en data kan veilig uitgewisseld worden tussen alle locaties. De decentrale locaties staan niet rechtstreeks in verbinding met het Internet. De ontsluiting naar Internet vindt plaats via één centrale, beveiligde firewall en internetkoppeling. Voordeel hiervan is dat de veiligheidspolicies direct van toepassing zijn op alle locaties in het IP-VPN en het beheer veel makkelijker wordt.

U kunt ervoor kiezen volledig ontzorgd te worden inclusief het (pro-actieve)beheer en vervanging van routers op klantlocatie. Tot slot wordt u voorzien van uitgebreide monitoring en rapportages tools, waarmee we samen zorgen dat de dienst gedurende de samenwerking uw organisatie optimaal ondersteunt en blijft ondersteunen.

Quality of service

Quality of Service (QoS) is een mechanisme om dataverkeer binnen een IP-VPN netwerk te prioriteren. Door QoS te implementeren, maakt u bijvoorbeeld onderscheid tussen real-time dataverkeer, zoals VoIP, welke gegarandeerd en met minimale vertraging verstuurd kan worden, en dataverkeer welke minder tijd-kritisch is, zoals mail of webverkeer. Eén van de elementen bij QoS is prioritering. Er wordt bepaald dat op basis van beschikbare bandbreedte een bepaalde hoeveelheid data uit de buffer verzonden kan worden, waarbij de te verzenden gegevens naar aflopende prioriteit uit de buffer worden gehaald. Data die niet verzonden kon worden, blijft in de buffer staan en wordt op basis van prioriteit mogelijk in de volgende ronde verzonden.

Wat levert het u op?

  • Veilig transport van uw bedrijfsgegevens
  • Hoge kwaliteit en lage vertraging
  • Eén omgeving waar u al uw applicaties over kunt transporteren
  • Eenvoudig beheer
  • Security makkelijker te organiseren en beheren
  • Voorkomen van DDoS risico’s
  • Een betere kwaliteit van real-time dataverkeer, zoals VoIP-verkeer, waardoor u tijd en geld bespaart en ergernissen voorkomt
  • Hoge mate van flexibiliteit
  • Zorgeloze oplossing

Hoe werkt IP-VPN?

Offerte IP-VPN aanvragen

Samen bouwen naar een mooie toekomst

Ontdek hoe NG-BLU Networks en onze partners een goede relatie hebben opgebouwd.