Fortinet in het nieuws, NGBLU netwerk veilig!

fortinet in het nieuws ngb...

Fortinet in het nieuws, NGBLU netwerk veilig!

14 februari 2024

De MIVD en AIVD waken actief voor kwetsbaarheden in o.a. overheids- en defensienetwerken zoals ze in haar persbericht heeft gemeld. Op dinsdag 3 februari heeft het MIVD bekend gemaakt dat bepaalde apparatuur van de leverancier Fortinet voorzien blijkt van malware. Het doel hiervan is volgens de berichten in de media het bespioneren van de Nederlandse overheid.

Met een marktaandeel van Fortinet van ruim 11% in Nederland vormt dat een verhoogd risico voor vele netwerken.

NGBLU, inclusief enkele klanten van NGBLU (partners), maakt gebruik van Fortinet apparatuur. De betreffende kwetsbaarheid was bij ons al bekend en is destijds (in 2023) onmiddellijk met een update verholpen. Binnen het NGBLU netwerk is er geen sprake (geweest) van kwetsbaarheid of een onnodig verhoogd risico daartoe. Ook een verzoek tot updaten van Fortinet welke we vorige week hebben ontvangen is succesvol uitgevoerd.

Veel van onze klanten en partners plaatsen ook zelf hardware (niet NGBLU beheerde devices) in hun (klant)netwerken. We adviseren deze eveneens te controleren in geval van het gebruik van Fortinet apparatuur.

Heb je onze hulp nodig of heb je vragen? Bel ons op 088-6380000. We staan voor je klaar!

Voor aanvullende informatie willen je graag attenderen op de MIVD melding gepubliceerd op de website van het NCSC (Nationaal Cyber Security Center)

https://www.ncsc.nl/actueel/nieuws/2024/februari/6/nieuwe-malware-benadrukt-aanhoudende-interesse-in-edge-devices